Termékek

Átvilágítható Kőfurnér / Copper New

Copper New

Translucent

A Translucent kőfurnér egy rendkívül vékony palarétegből és speciális, üvegszál erősített, fényáteresztő, áttetsző műgyanta hátsó hordozó rétegből áll. Az áttetsző Translucent kőfurnér burkolatok alkalmazásával háttér megvilágítással rendkívül látványossá tehetők bútorok, pultok, falak, kirakatok, displayek.

Különböző erősségű és színű megvilágítással egészen egyedi hatásokat érhetünk el, megvilágítás nélkül pedig a LiteStone kőfurnérral teljesen egyenértékű természetes pala felület látványát élvezhetjük. Természetes kövek közül mindezidáig csak a nagyon drága onyx és alabástrom tette lehetővé a kő mintázatainak háttérvilágítással történő kiemelését, a Translucent kőfurnér használatával azonban immár 22 féle textúrával válik elérhetővé ez az egyedi látvány.

A Translucent kőfurnér lapok teljes vastagsága 1,2 – 2,0 mm-ig terjedhet, súlya pedig kb. 1,5 – 1,8kg/m2 között lehet.

A Translucent kőfurnér lapok 1220*610 mm-es szabvány méretben vásárolhatóak meg, de az összes struktúra elérhető akár 2100*1050 mm-es, vagy 2440*1220 mm-es méretben is. *Mennyiség függvényében, egyedi rendelésre akár egyedi lapméretben is rendelhetők.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy minden egyes kőfurnér lap természetes eredetű, ezért az egyes lapok színárnyalata eltérő lehet a képeken szereplő mintáktól.

 

Translucent előnyök

  • 100%-ban természetes kőfelület mely mindössze néhány milliméter vastag
  • Innovatív termék lakásdekorációhoz és felújításhoz
  • Rendkívül látványos világítástechnikai megoldásokra akár kültérben is használható
  • Mintegy 22 féle különböző mintázat
  • Rugalmas, könnyű, stabil és időtálló
  • Megmunkálása rendkívül egyszerű, nincs szükség speciális szerszámokra
  • Enyhén hajlítható, így íves felületek burkolására is kiválóan alkalmas
  • Szállítása olcsó, mozgatása könnyű
  • Környezetbarát termék
 

Translucent ragasztás

A cégünk által forgalmazott  Translucent kőfurnér burkolatokat elsősorban üveglapra vagy áttetsző polikarbonátlapra célszerű laminálni a megfelelő merevítés érdekében. Ragasztáshoz beváltak az MS-Polymer bázisú víztiszta ragasztók, illetve színtelen szilikon ragasztók. Ügyeljünk arra, hogy a ragasztót egyenletesen, csíkmentesen vigyük fel a fogadó felületre annak érdekében, hogy a kőfurnért ráragasztva homogén legyen a hatás.

 

Translucent felületkezelés

A Translucent kőfurnérlap a legtöbb palához, illetve terméskő burkolathoz hasonló módon látható el védő, víz és olajtaszító illetve, felületi fényező, valamint keményítő bevonattal. A felhasználási körülményektől függően javasolt a felület különböző impregnáló anyaggal való bevonása.  Kövesse a felületkezelő anyag gyártó utasításait az optimális eredmény eléréshez.

 

Translucent tippek világítástechnikához

Sokszor elhangzik a kérdés, hogy mégis hogyan világítsák meg a Translucent kőfurnér burkolatokat. Szinte minden kialakítás teljesen egyedi, de van pár jó tanács, melyet érdemes követni. A kellő merevítés érdekében a mindössze 2-3 mm vékony, ultravékony áttetsző kőfurnér burkolatot célszerű üveglapra, vagy plexire laminálni. Amennyiben hátoldalról direktben szeretnénk megvilágítani a lapot, úgy a ledszalag teljesítményétől függően szükséges egy kb. 10 cm távolság, hogy ne a csíkhatás, hanem homogén megvilágítás legyen az eredmény.

Sok esetben egy egyedi kialakítású, gipszkarton, ytong, vagy bútorlapból készített „dobozkában” kerülnek elhelyezésre a ledszalagok. A megvilágításhoz a kőfurnér lapmérete és a kívánt fényerősség/színhatás függvényében többféle ledszalag/ledpanel alkalmazható. Annak érdekében, hogy a végeredmény során homogén világított felületet kapjunk a ledszalagok elhelyezését célszerű előzetesen tesztelni. Amennyiben hátulról történik a megvilágítás, úgy 10-12 cm-enként célszerű elhelyezni min. 1300 lumen teljesítményű ledszalagokat. Meleg fehér leddel sárgás, hideg fehér leddel zöldes irányba vihető el a megvilágított pala színárnyalata.

Amennyiben kevés a helyünk, és nincs lehetőségünk 10 cm körüli táv tartására, abban az esetben a ledszalagokat a „dobozka” oldalkeretein tudjuk elhelyezni. Ebben az esetben bevált a 2100 lumen teljesítményű ledszalagok alkalmazása. Így a fény erőssége egy nagyobb méretű lap esetében a középpontban már kisebb lehet, de elkerülhető az, hogy a hátfalon elhelyezett ledcsíkok kiemelt hatása érvényesüljön. A fény egyenletes eloszlatására bevált módszer még az opál plexi alkalmazása.

Praktikus és helytakarékos megoldás lehet a világítástechnikai üzletekben kapható kb. 1,5 cm vastag led panelek alkalmazása, melyek többféle méretben elérhetők (pl. 60*60, 120*30). Ezek beszerzését követően a felső gyári réteg helyett beilleszthető a megfelelő méretre vágott Translucent kőfurnér lap és a megvilágítás garantáltan homogén lesz.


Ajánlatkérés


« Vissza az előző oldalra!

Elérhetőségek

Főnix Kőkereskedés - Kertberendezés

9700 Szombathely,
Söptei út-külső 2008 Hrsz
Telefon: 36302981928
E-mail küldése
Főnix Kőkereskedés - Kertberendezés - Magyar